Share this photo on Twitter Share this photo on Facebook

Nénufar

Posted by
Graciel·la (Vic. Catalonia) (CAT. New European State, Poland) on 20 June 2015 in Miscellaneous and Portfolio.

Water lily
Legend says that Cupid fell in love with Diana. She did not belong, and Cupid shot him one of his arrows. Diana ducked, and the arrow struck the chest of the Nimphea nymph. Nimphea, "mad with love and despair," jumped into the river. But Diana did not let him drown, and she made it a water lily.
--
Segons la mitologia romana, Cupido (que també té una història darrera seu, el pobre, que potser algun dia n’haurem de parlar), doncs això, Cupido es va enamorar de Diana, però..ai las ! ella no en volia saber res ( ja se sap, estava massa ocupada caçant daines).
Doncs vet aquí un dia que ell , emprenyat pel menyspreu diu: Ah si??, doncs, ara veuràs!, i l’hi tira una de les seves fletxes. Diana, ràpida com un llamp, s’aparta i la fletxa va al pit de Ninfea, una de les seves nimfes. Ninfea, com és de preveure, s’enamora perdudament de Cupido, i es debat entre el seu desig i les pudoroses normes a les que està sotmesa (aquí hi ha alguna cosa que no em quadra: No son les nimfes divinitats menors que no menystenen les possibilitats de tenir relacions amb humans a voluntat? ) Bé, deixem-ho.
Total, que Nimfea desesperada de la vida, va i es llença a un riu ( aquí hem de suposar que no sabia nedar). Llavors Diana pensa que no pot permetre que s’ofegui, i amb el seu poder aconsegueix que suri sobre les aigües, i la converteix en la flor del Nenúfar.

Excuse me, please, I don't have time to reply all comments, but I do read them every day.
I apologize for my bad English, too.

Thank you for visiting my AM3, criticism, suggestions and comments. I apologize if I can not answer all them
__
Moltes gràcies per la visita a Am3, les crítiques, els suggeriments i els comentaris. Vull demanar disculpes si no els puc respondre tots. Ho sento.
---
Merci de visiter Am3. Je remercie les commentaires. Excusez-moi si je ne peux pas répondre à tous.

This image has been featured in 1 Remix collection.

Llum meravellosa by Adela Fonts