Aqüeducte de Les Ferreres

Posted by Graciel·la (Vic. Catalonia) (CAT. New European State, Poland) on 23 May 2013 in Architecture and Portfolio.

Aqüeducte de Les Ferreres (també conegut com tants d'altres com a Pont del Diable). S. I. d C. Duia l'aigua del riu Francolí fins a la Tàrraco romana. 217 mts de llarg, amb una alçada màxima de 27 mts (sense comptar la galeria d'aigua, avui destruïda, que feia 2 mts) Consta de dos nivells d'arcades sobreposades amb 11 arcs al nivell inferior i 25 arcs al nivell superior. Els arcs tenen una llum de 6,30 mts, una alçada de 5,70 mts (on no s'han d'adaptar al desnivell del barranc). La distància entre els arcs és de 8 m.

The "Aqüeducte de les Ferreres" also known as Pont del Diable, (Devil's Bridge) is a Roman bridge, (1st century) a Roman aqueduct built to supply water to the ancient city of Tarraco. is composed of two levels of arches: the upper section has 25 arches, and the lower one has 11. All arches have the same diameter of 20 Roman feet (5.9m) with a variation of 15 cm. The distance between centres of the pillars is 26 Roman feet (7.95m). It has a maximum height of 27 metres (89 ft) and a length of 217 metres (817 ft).

Excuse me, please, I don't have time to reply all comments, but I do read them every day.
I apologize for my bad English, too.

Thank you for visiting my AM3, criticism, suggestions and comments. I apologize if I can not answer all them
__
Moltes gràcies per la visita a Am3, les crítiques, els suggeriments i els comentaris. Vull demanar disculpes si no els puc respondre tots. Ho sento.
---
Merci de visiter Am3. Je remercie les commentaires. Excusez-moi si je ne peux pas répondre à tous.

pedres
b-w
catalunya
stones

Share this photo on Twitter Share this photo on Facebook Share this photo on Google+